ساکنین غزه، ماه رمضان را در میان گرسنگی و جنگ آغاز می‌کنند

رمضان در غزه

ماه مبارک مسلمانان با توقف مذاکرات آتش بس، تشدید گرسنگی در سراسر نوار غزه و بدون آنکه پایانی برای جنگ پنج‌ماهه بین اسرائیل و حماس قابل تصور باشد، آغاز شد.

نماز در میان آوار ساختمان‌های ویران شده برگزار شد. برخی از مردم چراغ‌ها و تزئینات را در چادرهای پرجمعیت آویزان کردند و ویدیویی از یک پناهگاه تبدیل شده به مدرسه سازمان ملل، کودکان را در حال رقصیدن و پاشیدن کف در حالی که مردی با بلندگو می خواند نشان می داد.

اسوشیتدپرس

این در حالی است که پس از پنج ماه جنگی که بیش از ۳۰ هزار فلسطینی را کشته و بخش اعظم غزه را ویران کرده است، چیز چندانی برای جشن گرفتن وجود نداشت. خانواده ها معمولاً روزه روزانه را با ضیافت های افطاری به پایان می‌برند، اما حتی در جایی که غذا در دسترس است، چیزی فراتر از کنسرو وجود ندارد و قیمت ها برای بسیاری، بسیار بالاست.

صباح الهندی که روز یکشنبه در جنوبی‌ترین بخش شهر رفح مشغول خرید غذا بود، گفت: «شما کسی را نمی‌بینید که در چشمانش شادی باشد. هر خانواده‌ای غمگین است، هر خانواده ای یک شهید دارد.

ایالات متحده، قطر و مصر امیدوار بودند که برای آتش بس پیش از ماه رمضان اعلام کنند که شامل آزادی ده‌ها گروگان اسرائیلی و فلسطینی و ورود کمک‌های بشردوستانه می شود، میانجی گری کنند، اما مذاکرات هفته گذشته متوقف شد.

حماس خواستار تضمین‌هایی است که هرگونه توافقی منجر به پایان جنگ خواهد شد، در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، وعده داده است که حمله را تا «پیروزی کامل» علیه این گروه شبه نظامی و آزادی همه گروگان‌های باقی مانده ادامه دهد.

جنگ حدود ۸۰ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه را از خانه‌های آواره کرده و صدها هزار نفر را به مرز قحطی کشانده است. مقامات بهداشتی می گویند که دست کم ۲۰ نفر که بیشتر آنها کودک بودند، بر اثر سوء‌تغذیه و کم آبی در شمال غزه جان خود را از دست داده‌اند.

نیروهای اسرائیلی از ماه اکتبر تا حد زیادی شمال را محاصره کرده‌اند و گروه‌های امدادی می‌گویند محدودیت‌های اسرائیل، خصومت‌های مداوم و برهم خوردن نظم و قانون، تحویل ایمن مواد غذایی مورد نیاز را در بیشتر مناطق تقریباً غیرممکن کرده است. در همین حال، اسرائیل اعلام کرده که حملات خود را به شهر جنوبی رفح، جایی که نیمی از جمعیت غزه به آن پناه برده‌اند، گسترش خواهد داد، بدون اینکه بگوید غیرنظامیان برای فرار از این یورش به کجا خواهند رفت. رئیس‌جمهور، جو بایدن گفته است که حمله به رفح برای او «خط قرمز» است اما در عین حال ایالات متحده به ارائه کمک های نظامی به اسرائیل ادامه خواهد داد.

ایالات متحده و سایر کشورها در روزهای اخیر ارسال کمک‌های هوایی را آغاز کرده اند، اما گروه‌های بشردوستانه می‌گویند که چنین تلاش هایی پرهزینه و ناکافی است. ارتش ایالات متحده همچنین انتقال تجهیزات را برای ساخت یک پل دریایی برای رساندن کمک ها آغاز کرده است، اما احتمالا چندین هفته تا عملیاتی شدن آن طول خواهد کشید. انتظار می‌رفت یک کشتی متعلق به گروه کمک‌رسان اسپانیایی Open Arms که ۲۰۰ تن کمک غذایی را حمل می‌کرد، از نزدیک قبرس به غزه سفر کند، اگرچه مشخص نیست چه زمانی حرکت می‌کند. اسرائیل می‌گوید از محموله‌های دریایی استقبال و محموله‌های غزه را قبل از ترک قبرس بازرسی می‌کند.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ حداقل ۳۱۰۴۵ فلسطینی کشته شده اند. این وزارتخانه در شمارش بین غیرنظامیان و جنگجویان تفاوتی قائل نمی شود، اما می گوید که زنان و کودکان دو سوم کشته شدگان را تشکیل می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

بر چسب ها

اخبار مرتبط